vrijdag 6 september 2024

Pompoen koets!



Hallo allemaal, deze keer ben ik aan de slag met de pompoen uit de Crafty kit "hallo herfst" van Dutch doobadoo. Ik heb er een pompoen koets van gemaakt. Ook het designpapier uit deze kit heb ik hiervoor gebruikt. 
                   Crafty kit Hallo herfst 
                         473.005.067



De pompoen heb ik 2X overgetrokken op zwart Cardstock. Het steeltje bovenop de pompoen heb ik weggelaten. Deze teken je apart uit een stukje zwart Cardstock. Dan ga je eerst de pompoen beplakken met het designpapier. Als je dat gedaan hebt, maak je In 1 pompoen in het midden een opening. De maten van deze snijmallen zijn 8cm Ø en 7,5cm Ø.... met de kleinste maat maak je de opening. De gordijntjes heb ik zelf getekend. 



In het midden heb ik een strook gemaakt van 30,5 cm lang en 7 cm breed. Je rilt hem in de breedte op 1cm en 6cm. Daarna knip je op de strookjes van 1cm driehoekjes. Dan maak je nog een keer deze strook, maar dan 16 cm lang. Deze plak je aan de andere strook vast. Nu is de pompoen ook aan de onderkant dicht. Het designpapier op deze rand is 4,5cm breed. Nu heb je natuurlijk een naad aan beide kanten. Deze heb ik bedekt met een sierrand. Deze is 3cm breed en 5cm lang
(zie foto ⬇️ ) 





Het steeltje van de pompoen teken je over, en verlengt het met 0,5cm deze ril je. Dan maak je in de grote strook een sneetje waar je het steeltje in kunt steken. Het randje plak je aan de onderkant vast. 











Dan hebben we nog de wielen. De maten van deze snijmallen zijn 5,5 cm en 4,5 cm Ø De strookjes in de wielen zijn 0,5 cm breed. Het blad bovenop de pompoen heb ik zelf gemaakt. Hier heb ik swirls bijgemaakt. Deze swirls zijn 0,5 cm breed. Op de foto's kun je zien hoe je ze maakt. 




Ook heb ik de nieuwe Stansplaatjes van de Spinnenwebben gebruikt. En de stansplaatjes Hallo herfst van Dutch doobadoo. 
               Stansplaatjes Hallo herfst 
                        472.007.044


                   Stansplaatjes Hallo herfst 
                            474.007.044 

Aan de binnenkant van de opening heb ik achter het stansplaatje een stukje transparante starfoil geplakt. Binnenin de pompoen heb ik lampjes geplaatst. 
Ik heb aan de streng 3 lampjes gebruikt, de rest heb ik eraf geknipt. De lampjes heb ik op de achterste pompoen geplakt. Het houdertje voor het aan en uit zetten heb ik met een lijmpistool op de achterkant van de koets gelijmd. 






Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren met dit kaartje. Nog een fijne dag en tot de volgende keer! 


              

woensdag 4 september 2024

BOOOO!!!


Hallo allemaal, vanaf vandaag ligt de nieuwe collectie van Dutch doobadoo weer in de Winkels.Het thema is deze keer halloween/herfst. Ik ben er al mee aan de slag gegaan en dit Kaartje is het geworden. Als basis heb ik het hekje uit de vorige collectie gebruikt. Hoe leuk is ook de nieuwe pompoen. Deze zit bij de Crafty kit Hallo herfst. Ik heb de muts van de vogelverschrikker gebruikt uit de vorige halloween collectie van Dutch doobadoo. 
                          Card art hekje
                           470.784.325



                  Build up Vogelverschrikker 
                           470.784.162




Ook heb ik 1van de stempels gebruikt. 
Dit is het konijn geworden. Deze stempel heb ik ingekleurd met copic sketch markers. Het mutsje heb ik er zelf getekend. 




                    Stempel konijn herfst 
                           497.004.024




Verder heb ik de nieuwe Stansplaatjes Hallo herfst en de Spinnenwebben gebruikt. Ook het nieuwe gras past hier natuurlijk perfect bij. 

                          Card art gras 
                          479.784.333



                Stansplaatjes Hallo herfst 
                        474.007.044



             Stansplaatjes Spinnenwebben 
                        472.953.007


Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren met dit kaartje. Nog een fijne dag en tot de volgende keer! 




Pompoen koets!

Hallo allemaal, deze keer ben ik aan de slag met de pompoen uit de Crafty kit "hallo herfst" van Dutch doo...