maandag 29 maart 2021

kinderkaartje/cadeautje


Hallo allemaal, dit paardje is weer een nieuwe Build up mal van Dutch doobadoo die eind deze maand uitkomt ( 470.713.865)
Ik heb er een soort kinderkaartje/cadeautje van gemaakt. Maar je kunt hem natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Het leek mij wel leuk om het paardje te combineren met de koets   (470.713.037 ) dit is ook een mal van Dutch doobadoo. En in een koets mag natuurlijk een prinses niet ontbreken. 


Normaal gesproken is de koets van boven open maar ik vond het toch leuker om het dicht te maken. Maar dit hoeft natuurlijk niet. 

Dit heb ik gedaan met de onderkant (de bodem) van de koets. Je trekt alleen de bodem van de koets over op cardstock. 

Waar ik op de foto de rilpen hou trek je een rillijn. Vanaf die rillijn verleng je het met 1 cm. 


Dan knip je aan beide lange kanten er ongeveer 0,5 cm vanaf zodat hij iets over de bodem valt. 

Om het paardje ervoor te laten staan heb ik 2 dunne strookjes getekend en uitgeknipt van ongeveer 12 cm lang 

Deze strookjes heb ik op een klein strookje geplakt van 4 cm. Als je de lange strookjes op het strookje van 4 cm hebt geplakt dan draai je de lange strookjes een beetje zodat ze rechtop komen te staan.

 

Het strookje heb ik aan de onderkant van de koets geplakt. Dan plak je de andere kant van de beide strookjes aan het paard. Je zet het paard ervoor en kijkt even hoe de lijn moet zitten. Het paard moet natuurlijk wel de grond raken. Ik plak het eerst even voorzichtig vast met de Ez- Runner crand tape. Als je deze voorzichtig erop plakt kun je het zo weer verwijderen van de kaart en opnieuw proberen. Super handig. 


Het kroontje en de gordijntjes heb ik zelf getekend. Verder kun je het versieren zoals jij het zelf leuk vind natuurlijk. Hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met dit kaartje/Cadeautje. Bedank voor jullie bezoekje aan mijn blog. Tot snel. Groetjes Ria 

woensdag 24 maart 2021

kinderkaartje


Hallo allemaal, deze nieuwe Build up mal de Unicorn van Dutch doobadoo is zo schattig! (470.713.865) eind deze maand zal hij in de winkels liggen. 

 Een kinderkaartje is dan ook snel gemaakt. Ik heb het kasteel van Dutch doobadoo hier bij gebruikt (470.713.626) 

Ik heb het kasteel eerst beplakt met design papier en rood/rose cardstock. Daarna heb ik hem gevouwen en toen vast gelijmd. Dan komt hij er net iets verhoogd op te liggen.

De Unicorn en het kasteel heb ik neergezet in een zee van wolken. Ook deze zijn van Dutch doobadoo ( 470.713.145) 


Ook heb ik de swing card van Dutch doobadoo gebruikt. Daar is het wolkje iets kleiner van ( 470.713.326) 
De wolken heb ik getekend op wit cardstock. Daarna heb ik ze beinkt met disstressinkt. Op de achtergrond heb ik een mooie regenboog. Dit zijn circels die ik steeds iets kleiner heb gemaakt. Dit heb ik gedaan met de circel snijder van vaessen 
Er zijn ook nog hele kleine wolkjes tussen geplakt. Deze maken het net iets voller. Ik heb de wolkjes van Joy hiervoor gebruikt.  (6002/0199)

De vlaggetje op de torentjes van het kasteel heb ik zelf getekend. De zon zijn 2 ronde snijmallen. Als laatste heb ik er nog sterretjes op geplakt. Deze komen uit een pons. Ik hoop dat ik jullie weer op ideetjes heb kunnen brengen. Bedankt voor jullie bezoekje aan mijn blog. Nog een hele fijne dag en wie weet tot snel. Groetjes Ria 

zondag 21 maart 2021

babykaartje


Hallo allemaal, er komt weer een nieuwe Build up mal uit van Dutch doobadoo. Dit schattige Girafje. Ik vind hem echt zo leuk! Toen ik hem zag dacht ik direct daar ga ik een babykaartje mee maken. Hij is er echt perfect voor. ( 470.713864)

 De basiskaart die ik gebruikt heb is het Slabbertje van Dutch doobadoo. (470.713.707)

Deze heb ik overgetrokken op wit cardstock. Het design papier wat ik gebruikt heb is van Joy Easter (6011 /0613) 
Ik heb er aan de onderkant een soort zakje van gemaakt. Hier kun je dan nog dingetjes in stoppen. Ik heb natuurlijk gekozen voor Babysokjes. Je hebt dan een leuk klein cadeautje die je toch in een kaartje kunt versturen. 

Verder heb ik er voor de sier een rammelaartje in gestoken en een windmolentje . Het windmolentje is een mal van Joy (6002 /0433)
Het petje wat op zijn koppie zit heb ik over getekend van de Build up stencil kleding (470.713.788) Omdat hij te groot was heb ik hem verkleind. 


De tekst Baby komt van de mal Hart Baby van Joy (6002/1250)


De tekst bovenaan de kaart is van Joy/Noor Clear stamp Banners (6410/0526) Als laatste heb ik er nog een strikje en een stukje Hamcord opgeplakt. En daar bovenop een pareltje. 


En natuurlijk heb ik weer accentlijntjes getrokken met een zwarte fineliner en een witte gelpen. Hopelijk heb ik jullie weer kunnen inspireren met dit kaartje. Leuk dat jullie weer langs kwamen op mijn blog. Wie weet tot snel. Groetjes Ria 

donderdag 18 maart 2021

getrouwd! ❤️


Hallo allemaal, Deze maand komen er weer nieuwe Build up mallen van Dutch doobadoo uit. Deze auto is er 1 van. Hoe leuk is het om er een trouwauto van te maken.

 

(470.713.862) Het is wel een grote kaart geworden. De basiskaart is 30,5 X 23 cm. Ik heb als bruidspaar het Build up Varken gebruikt. 
Deze heb ik als bruidspaar aangekleed. De kleertjes heb ik zelf getekend. Ook de hoed van de bruidegom. 

Deze teken je eerst achter het kopje. Dan weet je precies hoe groot hij moet zijn. 

Dan kun je de rand gewoon doortrekken. Om er een beetje diepte in te krijgen heb ik 2 kleine stukjes getekend en uitgeknipt. Deze komen aan de achterkant. 


Ik heb er nog een klein stukje oor binnen tegenaan geplakt. Dit hoeft natuurlijk niet. Ik vond het wel leuk om de  Boerderij mal van Dutch doobadoo (470.713.851) hierbij te gebruiken. Nu lijkt het net of ze van de Boerderij wegrijden op weg naar de trouwlocatie. 


Ook heb ik de Boom van Dutch doobadoo op de achtergrond gebruikt (470.713.583) 

Het design papier komt van Joy At the Zoo (6011 /0595) en van Marianne design frozen winter (PK9172) 



De wolken zijn van Joy (6002 /0199)


Het gras is van Marianne design CR (1355)

Verder heb ik nog een mooi bruidsboeket voor op auto gemaakt. Dit is een mal van Marianne design ( LR 0505) ik heb de kleine bloemetjes gebruikt. 



Daar heb ik ook de bloemen slinger van gemaakt die aan de boerderij hangt. 



Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met dit trouwkaartje. Bedankt voor het bezoekje aan mijn blog en wie weet tot de volgende keer. Groetjes Ria 

Sweet envelop!

Hallo allemaal, ik blijf de collectie "life is sweet" van Dutch doobadoo geweldig vinden! Ik ben deze keer...